Våre prosjekter

Les mer

Norske Mikrohus

Takk for din interesse.

Meld interesse

Registrer deg på skjema under for å holde deg oppdatert på prosjektet.

Oops! Noe gikk galt.. Vennligst prøv igjen.

Oops! Noe gikk galt... Vennligst prøv igjen.

Ofte stilte spørsmål

Her får du svar på ofte stilte spørsmål. Finner du ikke svaret her, kan du sende oss en mail, så besvarer vi så godt vi kan.

Se alle
Hvordan fungerer vann og avløp?

Mikrohus kobles til kommunalt vann og avløp, akkurat som i et tradisjonelt hus. Dette er krav dersom mikrohuset skal brukes til boligformål. Dersom du ønsker å benytte mikrohus som fritidsbolig, er det andre regler som er gjeldende.

Kan jeg bruke BSU til å kjøpe mikrohus?

Ja, mikrohus kvalifiserer til boliglån på lik linje som et tradisjonelt hus. Derfor kan du bruke oppsparte BSU-midler til å kjøpe mikrohus.

Kan jeg få boliglån til mikrohus?

Svaret er ja. Mikrohus utplassert på tomt regulert for bolig, knyttet til matrikkel og som oppfyller gjeldende krav, er å anse som fast eiendom og kvalifiserer til boliglån. Våre mikrohus har energiklassifisering B som kvalifiserer til Grønt Boliglån som har bedre betingelser enn tradisjonelt boliglån. Spør din bank om de tilbyr Grønt Boliglån, hvis ikke kan vi sette deg i kontakt med bank som tilbyr dette.

Er mikrohusene bygget etter TEK17?

Ja, våre mikrohus oppfyller TEK17 i henhold til gjeldende forskriftskrav for mikrohus. Mikrohus er underlagt samme krav som tradisjonelle/større boliger, men har noen dispensasjoner i gjeldende regelverk. Dispensasjoner gjelder eksempelvis krav til bod, parkeringsplasser og universell utforming.

Hvordan forsikrer jeg mikrohuset?

Du tegner vanlig hus-/boligforsikring til mikrohus. Spør oss om forsikring eller kontakt ditt forsikringsselskap.