Vi lanserer ny modell, Flor

Etter å ha sett et økende behov for mikrohus som er litt større har vi endelig utviklet sortimentet vårt.

Les mer

Etter å ha sett et økende behov for mikrohus som er litt større har vi endelig utviklet sortimentet vårt.

Modellen er et resultat av et samarbeid mellom designer Jeanette Reiss-Andersen i Norske Mikrohus og arkitekt Manuela Hardy. Jeanette Reiss-Andersen kan fortelle at det både har vært spennende og utfordrende å designe det nye mikrohuset.

– Målet med modellen er å utvide målgruppen vår, slik at mikrohus kan passe for flere.

Norske Mikrohus har siden 2018 designet og utviklet små hus rundt om i landet. Etter mye dialog og tilbakemeldinger fra markedet, har vi sett et stadig økende behov for mikrohus som er litt større. 1. juli 2023 kom de nye forskriftene i Plan- og bygningsloven for mikrohus som bolig, som muliggjør at vi nå kan utvide porteføljen og bygge større modeller. 

Det er med stor glede at vi nå har laget en ny mikrohusmodell som når enda bredere og passer både for enslige, unge par i etableringsfasen, barnefamilier, og eldre. Mikrohuset er tiltenkt boligformål, men kan også brukes som fritidsbolig.

– Med denne modellen vil vi imøtekomme markedets ønsker om et større mikrohus med to soverom hvor alt er på ett plan. For å utnytte plassen optimalt er det også inkludert hems tiltenkt oppbevaring, sier Jeanette. 

Modellens fasiliteter

Den nye modellen er på 30 kvadratmeter BRA, med alle fasiliteter på lik linje som et tradisjonelt hus. Mikrohuset produseres uten hjul, og transporteres på brønnhenger til fundamenteringstedet og utplasseres med kran. 

Modellen settes på stripefundament og kobles til kommunalt vann og avløp, noe som nå er et krav dersom det skal brukes til boligformål. Mikrohuset inneholder blant annet to soverom, en generøs stue og gode oppbevaringsmuligheter, alt på ett plan.

– Modellen har høy funksjonalitet og er tilpasset mennesker i ulike livssituasjoner. Dette var spesielt viktig for å muliggjøre at flere kan få gleden av å bo i mikrohus, sier Jeanette.

I mikrohuset skal kjøkken og stue være soner i samme rom. I tillegg har modellen store vinduer for å få godt utsyn og mest mulig naturlig lys.

Smarte og funksjonelle løsninger

Ved utviklingen av den nye modellen ville vi skape et klassisk tidløst design som passer inn i norske omgivelser. Mikrohuset blir produsert i robuste materialer som tåler det norske klimaet over lang tid. 

Når man bor lite blir uteområdet en stor del av det hverdagslige bruk. Derfor har mikrohuset dører på tre av fire vegger, som gjør at man enkelt kan ta i bruk husets uteområder. 

 

– Dette er en av fordelene med denne typen arkitektur, sier Jeanette. 

Ettersom plassen er begrenset kan designer Jeanette Reiss-Andersen fortelle at det har vært viktig å tenke smart i forhold til oppbevaring og den hverdagslige bruken av huset. 

– Nøkkelen til å lykkes i mikrohus er gode muligheter for oppbevaring, noe vi har tatt spesielt høyde for i denne modellen. Dette har vi gjort ved å blant annet benytte konstruksjonsvirke som gjør det mulig å montere vegghengte overskap på alle soverom, og hems tiltenkt oppbevaring, sier hun. 

Arkitekt Manuela Hardy mener det har vært en spennende utfordring å designe den nye mikrohusmodellen.

– Det har vært veldig spennende å prøve å få funksjonaliteten til å fungere når ting er mindre enn vanlig. Selv om mikrohuset er lite, skal ikke det føre til at funksjonaliteten ikke blir ivaretatt, sier hun. 

Bygges i Gudbrandsdalen

Den nye mikrohusmodellen bygges av vår samarbeidspartner Tinde Hytter, og er den første modellen som bygges i fabrikken på Vinstra i Gudbrandsdalen. Produksjonen av mikrohus har vekket stor interesse og entusiasme i markedet, og ført til en rekke besøk på fabrikken.

I likhet med de andre modellene våre, gir dette mikrohuset mulighet for boligfinansiering - gitt at det knyttes til tomtens matrikkel. 

Siste nytt

Se alle