Mikrohus i fantastiske Flåm

Blant ruvende fjell og asurblå fjorder ligger Flåm. Omringet av epletrær, leier søskenflokken i Armstrong Fretheim-familien ut sitt Mikrohus.

Les mer

Blant ruvende fjell og asurblå fjorder ligger Flåm. Omringet av epletrær, leier søskenflokken i Armstrong Fretheim-familien ut sitt Mikrohus.

Helt siden Sue fra Melbourne møtte odelsgutten Anders fra Aurland på backpacking, har familien Armstrong Fretheim drevet utleie av fjordhytter i Flåm. Nå har foreldrene involvert barna Rebekka, Hannah, Torstein og Jørgen i driften. Vinteren 2021 fikk de ideen om å teste ut noe nytt og annerledes.


- Vi kjøpte Mikrohuset i mars, startet å leie det det ut i mai, og har vært fullbooket hele sommeren gjennom, sier Rebekka, som er primus motor for utleie av mikrohuset.

Etter å ha kikket litt rundt etter alternative utleiehytter, blant annet på det britiske konseptet Shepherd Huts, fant de omsider Norske Mikrohus. Da ble valget enkelt. De forelsket seg umiddelbart, og det nordiske designet passet perfekt inn i de billedskjønne omgivelsene, helt uten at de måtte ødelegge naturlandskapet.


- At Mikrohus kun benytter seg av norske materialer og norsk produksjon er helt fantastisk. Dette fokuset på lokal bærekraft er helt i tråd med våre egne verdier.

Nå står Mikrohuset i eplehagen på Fretheims familiegård, som broren Torstein har overtatt driften av. Med panoramautsikt rett ut i Aurlandsfjorden, er det nesten som man skulle tro det ikke var ekte; eplehagen, gården, robåten, helt på nippet til nasjonalromantisk overtenning! Og mikrohuset har sømløst blitt en del av opplevelsen.

Flåm er et Norgesferie-mekka, og har tiltrukket seg turister i en årrekke, men henvendelsene har skutt fart etter at mikrohuset kom til gårds. Nå renner det inn bookinger via både AirBnB, direktekontakter og Finn. Hva den store pågangen skyldes, er uklart, men Rebekka mistenker at vi nordmenn er blitt såpass blaserte på norsk natur at vi ønsker en spennende opplevelse i tillegg. Heim fra Norske Mikrohus er akkurat dette.


- Det er fortsatt lite som slår utsikten vår, sier Rebekka og ler.

Sommersesongen nærmer seg over for familien Fretheim, men Rebekka vil ikke utelukke at mikrohuset også kommer til å bli brukt privat over vinteren.

- Jeg må innrømme at jeg har tatt en og annen staycation der selv noen ganger, og det har gått knirkefritt, både med og uten barn.


Som grunneiere på en rekke lokasjoner i Flåm, har kjøpet av mikrohuset gitt familien Fretheim helt nye muligheter som utleiere. Nå kan de flytte enheten rundt akkurat der de måtte ønske, og la etterspørselen bestemme. Neste vår står det kanskje på fjellet, og året etter kanskje ved vannkanten.

- Fleksibiliteten i å eie et Mikrohus på hjul var helt ideell for oss.

Hvem vet, kanskje Flåm får flere mikrohus etterhvert?

Siste nytt

Se alle