EN | NO

SE MIKROHUSET I 3D KOM PÅ VISNING

Enebolig for under én million?

Skrevet av Norske Mikrohus

07. okt 2020
4 minutter lesetid

Enebolig for under én million?

Kunne du tenke deg å flytte inn i et Mikrohus? Det er både miljøvennlig, fleksibelt og rimelig.

Forestill deg å kunne spenne på skiene rett utenfor døren om vinteren eller å våkne opp til lyden av bølgeskvulp om sommeren. Ganske fint, ikke sant? For snart ett år siden gjorde Ida alvor av drømmen og flyttet inn i et hus på hjul fra Norske Mikrohus.

– Huset på 22 kvm føles mye større enn man skulle tro fordi arealet er så effektivt utnyttet. Innredning og møbler er spesiallaget for å passe inn, samtidig som takhøyden og vinduene gjør at huset fremstår lyst og åpent.

 

Et fullverdig hjem 

 

Selv hadde Ida, som opprinnelig er fra Skåne i Sverige, nylig kjøpt leilighet i Tønsberg da hun bestemte seg for å selge og kjøpe et Mikrohus i stedet. Ideen om å bytte ut leiligheten med et hus på hjul fikk hun etter å ha sett Netflix-serien «Tiny House Nation».

– Jeg hadde egentlig ikke så mange tanker om hvordan jeg ville bo, annet enn at jeg ønsket å bo landlig med mulighet til å flytte på meg om jeg skulle ønske det. Dessuten likte jeg godt ideen om å eie mindre. Det gir mer kontroll og større frihet, samtidig som jeg tar hensyn til klima og miljø, forklarer Ida.

2.+Ida

Foto: Celina Stamper

32-åringen begynte letingen etter firmaer som kunne levere og bygge mikrohus. Etter å ha søkt litt rundt kom hun omsider over Norske Mikrohus.

– Jeg var på visning i fjor vår og falt helt for dette sjarmerende, lille huset. Jeg likte umiddelbart hvordan det var utformet, og både planløsning og materialer passet meg perfekt. Da de i tillegg kunne bygge et spesialtilpasset møbel til katten min, Theo, var jeg solgt.  

Inne i huset har hun blant annet fått laget en spesialtilpasset sofa med oppbevaring og ekstra soveplass. I trappene opp til soveplassen på hemsen er det skuffer og hyller som rommer det hun trenger.

– Alt har sin faste plass og det skal lite til for å ha det ryddig og hjemmekoselig. Selv om det er lite, er det viktig at det skal føles som et fullverdig hjem hvor jeg kan lage mat, slappe av og ha besøk av venner.

3.+Ida

Foto: Celina Stamper

 

Økende interesse 

David Reiss-Andersen, gründeren bak Norske Mikrohus, forteller at interessen for eneboliger på hjul har vært økende de siste årene.

4.+David+-+Edited

– Mange er nysgjerrige på hva Mikrohus er og om det passer for dem. Noen synes det er vanskelig å komme inn på boligmarkedet og ser på mikrohus som en mulighet til å eie uten å ta opp skyhøye lån. Andre ønsker en mer bærekraftig livsstil som er snillere mot miljøet.

 I følge «Mikrosjefen» er fleksibiliteten og den økonomiske friheten, et viktig argument for dem som ender opp med et hus på hjul.  

– Mikrohus er ikke bare rimeligere å bygge enn vanlige hus, men de er også svært energieffektive å bo i. Med lavere boutgifter og færre eiendeler, får de fleste en annen økonomisk frihet til å gjøre mer av det de har lyst til.

I dag bor Ida i Mikrohuset sitt ved en åker utenfor Tønsberg. 

– Hvor jeg ender opp neste gang, vet jeg ikke. Kanskje jeg velger å utforske andre deler av Norge eller å dra tilbake til Sverige. Uansett hvor jeg drar har jeg alltid hjemmet mitt med meg. 

Lyst til å ta en prat?

KONTAKT OSS